اولا المقادير
مكرونه عاديه رفيعه+رز+شعريه+عدس بجبه+2بصله +2طماطم +10فصوص توم+قرن فلفل اخضر
زيت طبعا للتحمير البصل
ثانيا الطريقه
اولا بنسلق المكرونه في شويه مايه ويكونوا مغليين وفيهم شويه زيت عشان ميعجنش وبعدين نعمل الرز عادي اللي بنعمله رز بشعريه وبعدين نسلق العدس برضو لوحده نص سلق يعني يستوي مس يتهرس وبعدين نخلط المقادير كله المسلوقه مع بعض وطبعا الكميه على حسب يعني انا اخدت بتاع قبضه يد من المكرونه وهكذا للباقي لاننا اتنين بس يعني كل واحده على حسب عدد الافراد وايدك ميزااااان
ثانيا وهنا السر بقا ان نقطع البصل جوانح ونكون راشين علييها شويه ملح ونحطها في زيت غزير وبااااااارد بتاع 10 دقايق وغطيه بغطا والنار تكون هاااااااااااااادية وبعد متخلص ال10 دقايق افتحي عليه وقلبي باستمرار لحد ما لونه يبقا بني كدا بس اوعي يتحرق وطلعيه على ورق لحد ميصفي الزيت بتاعه وبيبقا مقرمش وجميل زي ما بيسموه في المحل ورد من حلاوته
ثالثا ودا برضو من سر المهنه انك تشوحي التوم في شويه زيت وتحطي عليه عصير الطماطم والخل والليمون والملح والفلفل الاخضر والاسودوالكمون والشطه لو عايزا مشطشط وانصحك متزوديهاش وتسيبهم يتسبكوا بس مش قوي يعني تكون خفيفه شويه
وبس طبعا انتي مظبطه المكرونه ملح وكدا وكل تمام تجيبي بقا الخلطه المسلوقه وتحطيهم في حله وتحطي الصلصه عليهم اللي انتي عملتيها او تحطي لكل طبق شويه صلصه عالوش وعليهم البصل المقرمش وبالهنا والشفا عليكم
وعايزه تجربوها ومتكسلوووووووووووش خلي مامتك تفرح بيكوا واللي تجربها تقولي واللي واقفه معاها حاجه برضو تقولي